Leer anders denken over geld om je leven rijker te maken

WIL JE MEER GELD en overvloed in je leven , maar heb je toch elke maand geldzorgen? Moet je hard werken om rond te komen, en zie je maar geen kans op verbetering? De reden? Een onvruchtbare relatie met geld zal de hoeveelheid geld in jouw leven belemmeren. Ontdek het verhaal achter geld, en leer anders denken om je leven rijker te maken.

Financieel succes vereist geen hard werken zoals vele denken.

De meeste mensen zijn veel dichter bij rijkdom dan dat ze zich zelf durven toestaan te verlangen. Het voelt als een utopie, een onwerkelijke dwaasheid. En toch is het waarheid. Al het geld dat je wilt, is beschikbaar voor je. Wat je daarvoor moet doen? Het in je leven toe te gaan leren laten. Maar hoe doe je dat?

Door te gaan leren begrijpen wat geld inhoud, zal je een stap dichter bij overvloed komen. Zoals de lucht die je ademt is er in alles overvloed voor je beschikbaar. Je leven zal simpelweg zo goed zijn als je jezelf toestaat.

Wat is geld nou eigenlijk?

Om meer overvloed in je leven te manifesteren, is het belangrijk te weten wat geld nou precies inhoudt. Geld staat voor onafhankelijkheid en vrijheid. Iedereen vindt het fijn om financiële vrijheid te hebben. Je kunt leuke dingen doen, mooie spullen kopen, lekker op reis gaan en jezelf goed verzorgen. De reden dat geld zo belangrijk voor ons is, is omdat het onderwerp geld de meesten van ons elke dag honderden of zelfs duizenden keren raakt. Het is een belangrijke factor van hoe je leven eruit ziet en bepaald in hoge mate hoe je leven zich ontvouwt.

Geld is een belangrijke factor van hoe je leven eruit ziet
en bepaald in hoge mate hoe je leven zich ontvouwt.

Zie je leven als levenskamers. Als je negativiteit en chaos ervaart in de kamer van geld, zal je dit ook meenemen in je andere levenskamers en zal je succes, werk, gezondheid etc. gaan bepalen. De sfeer in de ene kamer bepaald de sfeer in de andere kamers. Geld is namelijk een energie, net zoals je gedachten dat zijn. En energie komt vanuit jou en neem je overal in mee. En gedachten en energie zijn weer een belangrijke factor die je rijkdom bepalen.

De sleutel tot meer geld in je leven

Negatieve gedachtes over geld houdt succes weg uit je leven

Elke ochtend sleep je jezelf met veel tegenzin in alle vroegte naar je werk. Je moet van weinig zien rond te komen en er komt maar geen vooruitgang. Je voelt je daardoor gestrest, kwetsbaar en je lijkt geen controle te hebben over je leven.

Mensen die schaarste ervaren, gebruiken vaak woorden zoals onderstaande uitspraken. Dit zijn echter stuk voor stuk destructieve uitspraken die hen juist zullen afhouden van succes en geluk. Er ontstaat een vicieuze cirkel.

“Geld maakt niet gelukkig”
“Dit is zuur verdiend geld”
” Ik moet geen geld verspillen”
“Ik ben slecht met geld”
“Dit kan ik niet betalen”
“Ik ben ongelukkig omdat ik niet genoeg geld heb en altijd geldzorgen heb”

Ik denk positief, waarom werkt het dan niet?

Je krijgt waar je aan denkt. Vaak zeggen mensen; ‘ Dat kan niet waar zijn, want ik wil al meer geld zolang als ik mij kan heugen, maar toch heb ik alsmaar geldgebrek. Blijkbaar werkt positief denken niet.’

Geld heeft in feite 2 onderwerpen (zoals elk onderwerp):

Geld; veel geld, het gevoel van vrijheid en gemak dat veel geld kan bieden.
Afwezigheid van geld..
Lang niet genoeg geld..
Het gevoel van angst…
En teleurstelling dat de gedachte aan de afwezigheid van geld meebrengt.

Veel mensen denken dat als ze de woorden ‘ik wil meer geld’ uitspreken, ze positief over geld spreken. Maar wanneer je over geld spreekt, en je voelt angst of ongemak, praat je niet over geld, maar praat je vanuit het onderliggende gevoel van ‘niet genoeg geld hebben’.
Wat er dan gebeurt, is dat je door die gedachtes gebrek aan geld blijft houden.

Bijvoorbeeld het gevoel van teleurstelling dat aanwezig is als je erkent dat je je iets niet kunt permitteren, wijst er op dat de balans van je denken meer neigt naar het gebrek aan geld, dan aan geld op een positieve manier.

Waarom armen arm blijven, en rijken steeds rijker worden

Iedereen die gebrek of schaarste voelt, trekt nog meer gebrek een schaarste aan. Want als je gedachten van gebrek, schaarste tekort of armoede blijft denken, zullen de dingen die je wenst je blijven ontsnappen. Wanneer je geld wenst en hier over spreekt en je voelt angst en ongemak, praat je niet over geld maar over ‘niet genoeg geld’. Dat houdt je weg van het geld.

Zorg dat je gedachten gaat denken die anders aanvoelen terwijl je ze denkt. Je kunt namelijk niet op gebrek aan welzijn focussen en welzijn in je ervaring toelaten. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je hard moet werken om het geld te verdienen dat naar je toe komt, dan kan het niet naar je toe komen tenzij je hard ervoor werkt.

Maar financieel succes, of iedere andere vorm van succes, vereist geen hard werken zoals vele denken.

Succes vereist afstemming van gedachten. Je kan gewoon niet negatief denken over dingen die je verlangt en het goed maken met actie of hard werken. Wanneer je dus leert om je eigen gedachten te sturen, dan zal je de ware invloed van afstemming ontdekken.
Kortom; overvloed kan jou niet vinden, tenzij je vanuit gedachten van overvloed denkt en actie onderneemt.

Omdat rijke mensen geen gebrek voelen, zal alle actie die zij doen – zoals werken, een project opzetten, meedoen aan een loterij – nog meer geld en succes brengen.

Het zogeheten succes brengt nog meer succes, of alles wat je aanraakt verandert in goud.

Is het je wel eens opgevallen dat het nooit arme mensen zijn waar Winston of Gaston bij aanbelt met TV Miljoenenjacht? De meeste winnaars wonen al in een riant huis met 1 of 2 auto’s voor de deur. Zij hebben al een gezonde relatie met geld en dus stroomt er nog meer geld naar hen toe.

De paradox van geld en het leven

Dat betekent dus dat waar je je het minst aan hecht vanuit het nodig hebben, je het meest van zult ontvangen. Daarom komt bijvoorbeeld een relatie op je pad, wanneer je niet naar op zoek bent. Je zult dus ook meer geld ontvangen als je het ziet als een positief waardevol middel, dan wanneer je het MOET hebben omdat je geluksgevoel er vanaf hangt. Als je gelukkig kunt zijn in het leven met weinig middelen, kan je alle rijkdom vervolgens verwerven, dan komt dat verlangen namelijk niet vanuit een gebrek maar vanuit een wens en dankbaarheid tot meer.

Hoe comfortabel voelt het om geld uit te geven?

Als je gelooft dat geld naar je toekomt vanwege de actie die je doet, en je ook gelooft dat je niet altijd in staat zult zijn om die actie te verrichten, is het begrijpelijk dat je zult willen vasthouden aan je geld en het spaarzaam wilt uitgeven om er lang mee te doen. Maar dat gevoel van schaarste vertraagt ook weer de hoeveelheid geld die in jouw richting stroomt.

Als je je slecht op je gemak voelt bij het idee geld uit te geven; geef dan niet het geld uit aan van alles zolang je je ongemakkelijk voelt, want handelen vanuit negatieve emotie is nooit een goed idee.
Vind een manier om je ongemak te verzachten en om te zetten in een gevoel van hoop en vervolgens positieve verwachting. Dat kun je doen door naar positieve aspecten in je leven te kijken die wel goed gaan. Dit kan zijn op dit onderwerp of totaal iets anders.

Door je zelf bewust te gaan leren trainen
anders over geld te gaan denken,
zul je stap voor stap steeds meer geld
in je leven gaan toelaten.

Wat is jouw houding ten aanzien van geld?

Al met al is het dus van belang dat je je er bewust van wordt hoe je werkelijk over geld denkt en, nog belangrijker, wat je erbij voelt. Door je zelf bewust te gaan leren trainen anders over geld te gaan denken, zul je stap voor stap steeds meer geld in je leven gaan toelaten.

Blog delen

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen!

Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk en Financiële Vrijheid!

Reacties, vragen of suggesties?

Deel jouw reactie hieronder.
En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen?

Laat het weten!

Laat een reactie achter