BRON: GIG-OS 

Het jaar 2022 is begonnen en iedereen vraagt zich af: “Hoeveel gaat goud in 2022 kosten?”

Laten we, voordat we verder gaan met de prognoses, eens kijken naar de factoren die aanzienlijke invloed kunnen hebben op de prijs van het goud.
Monetair beleid

Monetair beleid

De reactie op de COVID-19-pandemie was het bijdrukken van een ongekende hoeveelheid geld, wat leidde tot de ergste inflatie in bijna 40 jaar.
Als de geld regulerende maatregelen hetzelfde blijven en de inflatie blijft stijgen, zal goud een krachtige groeimotor worden.

Coronavirus

Het tempo van de verspreiding van COVID-19 zal in de meeste landen nog steeds van invloed blijven op het monetaire beleid.
De onvoorspelbaarheid van het virus kan gevolgen hebben voor de financiële markten, waardoor de vraag naar defensieve activa toeneemt.

Geopolitieke spanningen

Zoals gewoonlijk zullen wrijvingen tussen de belangrijkste wereldspelers de toestand van de wereldeconomie beïnvloeden. De betrekkingen tussen de Verenigde Staten, Rusland en China blijven gespannen, terwijl de sancties en handelsoorlogen elk moment verder kunnen escaleren.

Hoe dan ook, niet alleen grote investeerders, maar ook gewone mensen hebben iets nodig dat financieel stabieler is dan nationale valuta.

Acties van centrale banken

In het afgelopen jaar hebben Brazilië, India, Turkije, Servië en vele andere landen hun goudreserves aangevuld, waarover we meer dan eens in eerdere artikelen hebben geschreven.
Ook de stabiele vraag van centrale banken naar goud kan de goudprijs in de toekomst aanzienlijk ondersteunen.

MENINGEN EN VOORSPELLINGEN

Tim Hayes, chief global investment strategist bij Ned Davis Research, ziet tekenen dat 2022 een heel goed jaar zal worden voor het goud. “Op de vraag welke meer kans heeft om een nieuw hoogtepunt te bereiken – goud of de dollar – zou ik zeggen goud,” zegt Hayes.

Mike McGlone, senior grondstoffenanalist van Bloomberg Intelligence, gelooft ook dat goud alle concurrenten zal overtreffen. Volgens de expert bevindt het goud zich nog steeds in de bullish- cyclus (opwaartse stijging van de prijs) en er is nauwelijks iets dat goud ervan kan weerhouden om koers te zetten naar deze prijsstijging.

Gerald Moser, hoofdmarktstrateeg bij Barclays Bank, deelt het optimisme van zijn collega’s en is van mening dat goud het komende jaar met 10-20% in prijs zal stijgen, in de buurt van de records van augustus 2020.

Op 20 december 2021 was de prijs van een ounce $ 1.803.

De tijd zal leren of de voorspellingen kloppen. Goud is in ieder geval nog steeds een van de beste middelen om spaargeld te beschermen tegen inflatie, en het zal deze status zeker ook het volgende jaar behouden.

Als je op zoek bent naar een manier om financiële zekerheid te bereiken in 2022, dan biedt het GIG-OS online platform een betrouwbare mogelijkheid: investerings-goudstaven van de hoogste fijnheid (999,9).

Koop het edelmetaal voor een speciale prijs
en gebruik de mogelijkheden om nog handiger
en nog winstgevender goudreserves aan te leggen!

Spaar goud hier

Blog delen

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen!

Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk en Financiële Vrijheid!

Reacties, vragen of suggesties?

Deel jouw reactie hieronder.
En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen?

Laat het weten!

Laat een reactie achter